Niin hassua kuin se onkin, niin monta vuotta vahvoja lääkkeitä syöneenä olen silti jotenkin lääkevastainen. Yritän aina mahdollisuuksien mukaan kokeilla luonnollisempia vaihtoehtoja. Ensimmäinen itsehoitokonsti, jonka olen kuullut, on omega-3. Itse otan sitä päivittäin kapseleiden muodossa. Sitä tosin tietääkseni saa myös kalasta ja pähkinöistä. Olen kyllä huomannut kapseleiden vaikuttavan positiivisesti, ticsit ovat vähentyneet hieman. Myös magnesiumilla sanotaan olevan vaikutusta touretteen. Itse kävin juuri eilen ostamassa magnesium-tabletteja. Jää nähtäväksi toimiiko vai eikö. :)

Keskustelupalstoilla, lähinnä ulkomaalaisilla, eniten puhuttu touretten hoitokeino (aikuisten keskuudessa!!) jolla voitaisiin välttää lääkitys on kannabis. Useissa maissa lääkekannabis on jo laillistettu, muttei täällä Suomessa, joten ei siitä sen enempää. ;)

IMG_20140816_184622-normal.jpgLivestrong.comin sivuilta löytyy jonkin verran tietoa touretten syndroomaan vaikuttavista ruoista ja ruoka-aineista. Löysin sieltä myös kohdan "Foods to avoid", eli ruoat joita kannattaa välttää. Sellaisia ovat mm. ruoat, jotka sisältävät kofeiinia sekä makeutus- ja säilöntäaineita. Tällaisia ruokia ovat esim. tee, kahvi, coca-cola ja makeiset En nyt juurikaan osaa tarkentaa erilaisten aineiden ja ainesosien vaikutuksia, mutta toivon että näistä olisi jollekulle apua. Jos kiinnostaa tietää enemmän, niin ei kun  googlettamaan. :)